Membrii Nelly Venet

Username:
 
Parola:
 
Login
 
Crează un cont nou
Solicită o parolă nouă
 
 
 
 

Newsletter Nelly Venet

Email:
 
Abonează
 
Dezabonează
 
 
 

Inteligenta relationala Arche 2C

 

Legatura dintre oferta pentru  profesionisti  si cea pentru particulari o constituie acest capitol al inteligentei relationale pentru ca conceptul nostru pleaca de la ceea ce constituie marca noastra si anume « Totul e Relatie ».
Dar inteligenta relationala poate foarte bine sa fie utila societatilor in comunicare si nu numai.

Inteligenta relationala noi o definim  ca fiind constiinta si cunoasterea noastra de Fiinta si fiinta (Creator si „eu” ca si fiinta),  arta noastra de fi si  a trai  prin interemediul relatiilor ce ne creaza viata. Care chiar daca au un procent genetic, karmic (aceasta depinde de credintele noastre)  pot, din fericire,  evolua. Si consideram ca aceasta constituie sau ar trebui sa constituie una din cautarile principale ale existentei fiecaruia.

Relatia: derivat din latina – „relatus” – povestii, descrie,  sau da socoteala ... Comunica

A fi in relatie – a fi in legatura, a tese legaturi...

Experienta de comunicare  cu cele doua aspecte ale sale:

  • de cunoastere (de univers, de sine, de celalalt, de legatura)
  • si de corespondenta (intre sine si univers, intre sine si celalalt, intre sine si sine insusi,...)

Cuvantul univers poate imbraca orice forma in functie de credintele fiecaruia (si nu vorbim de credinte religioase, ci de credintele sale in legatura cu lumea, cu universul, cu divinitatea..)

Altfel spus si aceasta ar explica, facand apel in acelasi timp la teoria cuantica, faptul ca suntem participanti la crearea vietii noastre, si lumea exista in momentul in care existam, observam, participam si zicem noi suntem in relatie. Si pentru aceasta o sa dam numai acest exemplu simplu referitor constiinta. Un copil, o fiinta, o existenta - nu exista pana cand o alta fiinta, existenta, nu si da seama de existenta sa. Mai clar spus in momentul in care mama are certitudinea ca e insarcinata, ca e o viata care se formeaza - in acel moment  avem cunostinta de constiinta celuilalt. Prin intermediul relatiei celalalt exista. Explicatie pentru idealisti, care plaseaza observatorul in pozitie principala in paradigma de creare a vietii. Pe de alta parte insa, putem vorbi de „brocoli” – deci ideea de fractal, de holograma la crearea vietii si a universului, gandind la materialisti. Dar oricum am privi, ceea ce constituie experienta sau expertiza noastra, este relatia, ca aceasta este privita, dintr o optica idealista sau materialista, sau pur si simplu gandind la relatia pe care aveti nevoie sa o intelegeti, ameliorati, excelati, ... pentru a va atinge scopurile. 

Pornind de aici am dezvoltat seminarii, conferinte, training-uri... ce au ca rol dezvoltarea  intelegerii si exploatarii potentialului relational.  Si de asemenea o metoda  de lucru ce poarta amprenta noastra  atat pentru consultanta, cat si pentru coaching.