Membrii Nelly Venet

Username:
 
Parola:
 
Login
 
Crează un cont nou
Solicită o parolă nouă
 
 
 
 

Newsletter Nelly Venet

Email:
 
Abonează
 
Dezabonează
 
 
 

Dezvoltare personala Arche 2C si Nelly Venet

 

Pentru noi dezvoltarea personala este necesara atat in cadrul personal cat si profesional. Pentru ca daca e sa vorbim de necesitatea acesteia in cadrul profesional nu trebuie decat sa facem referinta la celebra piramida a nevoilor de Abraham Maslow care pozitioneaza in varf implinirea personala. Pentru intreprinderi ar fi de inteles ca reusita fiecarui angajat, e reusita intreprinderii si ca fiecare angajat ar trebui sa inteleaga ca face parte din munca sa, sa aiba dorinta arzatoare de a avea plus de cunostinte si de a se preocupa de implinirea personala. 

In ce priveste cautarea de sens, implinirea personala, intelegerea trairilor,emotiilor, relatiilor, atingerea obiectivelor si reusita credem ca  fac parte din cautarile fiecarei fiinte umane. Toate acestea sunt numai unele  dintre aspectele dezvoltarii personale Ca in orice activitate si in dezvoltarea personala exista technici, sunt exercitii, lecturi, metode prin care cei care au facut un pas inaintea noastra vor gasi intotdeauna o modalitate de a  transmite celor care sunt doritori sa gaseasca.

Noi am cautat in ultimii ani tot ceea ce e util atat in cadrul intreprinderilor, cat si pentru particulari, stiind ca indiferent unde s-ar pozitiona clientul nostru, nevoia sa trebuie sa gaseasca o solutie, iar noi trebuie sa dispunem de aceasta pentru a-l acompania. 

Principalele mari puncte de referinta pe care le-am aprofundat pentru a putea le utiliza pentru dezvoltarea personala: 

 • Coaching de viata;
 • Conducerea schimbarii (gandire solutie - nu problema);
 • Comunicare eficienta;
 • PNL (Programare Neuro-lingvistica);
 • Credinte, emotii, legatura intre corp si spirit;
 • Cunoastere de sine. Increderea in sine
 • Intelegerea si utilizarea momentului prezent;
 • Intuitia si beneficiile sale;
 • Technici de meditatie, respiratie, vizualizare;
 • Forta gandului si afirmatiile pozitive;
 • Informatii, technici, exemple pentru  bien-etre  si anti-age;
  • Si multe altele inca in functie de sistemul in care ne gasim
  • Pentru a rezuma intr o fraza intelegerea si dezvoltarea relatiilor voastre indiferent care ar fi acestea.


Si o experienta personala stiind bine ca acestea sunt singurele care ne fac sa intelegem cu adevarat ceva. Aceasta explica in acelasi timp de ce site ul este, pot zice unii „complex”, iar noi spunem complet avand cele doua maniere „de vazut lucrurile”. Pe de o parte sunt cunostintele technice, stiintifice, rigurozitatea si metoda, iar pe cealalta parte imaginatia, intuitia, creativitatea.

Nelly Venet si dezvoltarea personala:

O munca de 2 ani in cadrul ESC Rennes finalizata cu o teza profesionala ce a avut ca titru « Diagnostic CRM in societatile romanesti » bazata pe un chestionar in linie, interviuri telefonice sau in direct cu societati romanesti ce a avut ca finalitate obtinerea titlului de specialist CRM si in acelasi timp cunoasterea pietii CRM in Romania. Pe de alta parte vorbind de acest master ce cuprinde 450 de ore de curs despre managementul relatiei client, mediul CRM in intreprindere, conducerea unui proiect CRM si technologiile CRM, inclus fidelizare client in call-center. Deci continutul tehnologic reprezinta 30%din programul total.  La care daca adaugam cealalta dorinta  specializare pur technica – calea spre obtinerea calitatii de expert contabil in Franta deci un alt master2 ce avea  inca 450 de ore pentru specializarea « Contabilitate Control Audit », aveti un bun exemplu de cum putem aplica „vouloir c’est pouvoir” fara a ne asculta cu adevarat. Dar de o maniera sau alta vine un moment cand ne ascultam...

Deci ceea ce e important de retinut cand vorbim de aceasta sunt cele doua aspecte si anume:

 • Exemplificare de utilizare cu preponderenta a emisferei stangi a creierului
 • Momentul cand inconstient sau constient nu mai decidem singuri, cand declansam "pilotul nostru automat".

In definitiv aceasta orientare spre altceva, spre o alta intelegere s-ar rezuma la aceasta puternica de sens fraza apartinand lui Buddha « Cel ce e stapan de sine insusi este mai mare decat cel ce e stapaneste lumea »